Over ons

 

Johan Vanhie

Johan Vanhie

Johan Vanhie uit Brugge was leraar, en volgt al jaren het straattheater en  circustheater hoofdzakelijk in België, Nederland en in Frankrijk.

Hij was medewerker sinds 2001 aan de website www.straattheater.net  van Gerard Wijnands uit Amersfoort die hiermee van start ging in 1999. Deze website verdwijnt echter op 1 december 2013.

Johan Vanhie gaat met deze blog/website verder. Johan volgt de meeste straattheaterfestivals en circustheaterfestivals in België en kondigt ze aan en bespreekt ze ook regelmatig. De website heeft geen commerciële belangen, is onafhankelijk en beoogt de promotie van het straattheater en het circustheater in het algemeen.

Johan was een tijdlang medewerker aan Circusmagazine en werd op diverse festivals als jurylid gevraagd.

Johan speelde en regisseerde in het amateurtoneel in het Brugse. Hij volgde diverse workshops in verband met mime, circus. theater.  Hij waagde zich als mime op jonge leeftijd op straat in Brugge. Johan is ook gek op folk, kleinkunst, objecttheater en goed theater in het algemeen.

Zijn vrouwtje Lena vergezelt hem en neemt als het mag foto’s op festivals.

Johan is gek op goed straattheater en circustheater en heeft groot respect voor de artiesten.

Johan heeft een eigen stijl in zijn verslagen, die  toch ook kritisch zijn, met een knipoog naar humor en met een ingesteldheid voor positieve kritiek. Het betreft ook maar zijn mening, en die hoeft door de lezer niet gedeeld te worden.

De informatie op de website is zoveel als mogelijk actueel, maar we kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden  voor informatie die we van anderen verkregen of die via externe links bekomen wordt.

De foto’s op de website zijn copyright Johan Vanhie , tenzij anders aangeduid. Teksten mogen slechts na toestemming van Johan overgenomen worden.

20 oktober 2013

Terug naar Home