Nieuw straatkunstenfestival Voenk in Jette

Op zondag 1 juni 2014 kan men op en rond het Kardinaal Mercierplein van de Brusselse gemeente Jette genieten van de kunsten van de beste straatartiesten tijdens de eerste editie van het straattheaterfestival VOENK.

Er staan maar liefst 10 spektakels op het VOENK-programma, het ene al spectaculairder dan het andere. Tussen de circus-, theater- en dansspektakels door vinden er tevens allerlei animaties plaats, vooral gericht op de jonge bezoekers.

Het startschot wordt om 11u gegeven in het Garcetpark, met de theatervoorstelling Bzzz’t van Uit de Veren. Deze theatervoorstelling voor het hele gezin vindt normaal gezien maandelijks plaats in het GC Essegem, maar speelt voor één keer op verplaatsing en wordt om 14u hernomen. ’s Middags wordt er een reuzenpicknick georganiseerd in hetzelfde park.

Om 12u start op het Kardinaal Mercierplein het eerste spektakel, met Dominique Bayens die voor een clowneske solo zal zorgen. Nadien neemt Circolito de fakkel over, met de act ‘Da Stoelt!’. Het trio brengt samen met drie stoelen, een etalagepop en enkele Circolito-leerlingen een circusvoorstelling voor heel de familie.

Om 13u is het de beurt aan Deux Sans Trois met ‘Typo’. Op het ritme van een typemachine ontwikkelt zich een authentieke voorstelling die zich richt tot de verbeelding van het publiek. Met een vleugje drama en een goede dosis humor. Cirq’ulation Locale brengt dan weer een spectaculaire circusshow van de bovenste plank. Het afgelopen jaar speelden ze 600 shows in 20 landen. Geniet van hun adembenemend spektakel.

De voorstelling ‘Ontmoetingen’ toont dan weer hedendaagse dans door de vzw Créahm, die personen met een handicap expressiemogelijkheden biedt. Om 15u palmt Compagnie Les Morveux het plein in.  Dit muzikaal duo ‘bespeelt’ groenten, met monniken en bier als centraal thema.

Iets voor vier is het de beurt aan Compagnie Eau-delà Danse. Deze groep deelt het plezier om te dansen en te bewegen. Het stuk ‘Tussen de mazen van het net’ combineert verschillende disciplines en balanceert tussen improvisatie en choreografie, tussen dans en een sprookje.

Iets na 16u is het dan tijd voor de hoofdact, met Les Urbaindigènes. Verwacht je aan een spectaculair spektakel, dat het beste van acrobatie met theater combineert. Om half zes wordt het festival afgesloten door Compagnie du Grand Frisson. Ze sluiten het straattheaterfestival af met een spectaculaire Street Show, waarbij acrobatie, jongleren, humor en performance gecombineerd worden.

Programma

11u-11u40 : Uit de Veren Bzzz’t in het Garcetpark

12u-14u: Reuzenpicknick in het Garcetpark

12u-12u20 Dominique Bayens op het plein

12u25-12u55: Circolito / Da Stoelt!

13u-13u35: Deux Sans Trois

13u40-14u20: Cirq’ulation Locale

14u-14u40 : Uit de Veren Bzzz’t in het Garcetpark

14u30-14u50: Créahm

15u-15u40: Compagnie Les Morveux

15u50-16u10: Compagnie Eau-dela-Danse

16u20-17u20: Les Urbaindigènes

17u30-18u: Compagnie de Grand Frisson

Animaties: Knutselen met afgevoerde boeken – verteller – zeepbellencompagnie – circusworkshops – circuskapsalon – …

Straatkunstenfestival VOENK zondag 1 juni 2014 Van 11u tot 18u
Kardinaal Mercierplein – Jette
Meer info: 02.423.13.67 – cultuur@jette.irisnet.be

www.jette.irisnet.be/nl/voenk