Deventer op Stelten 2015 programma bekend

Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ vindt plaats van vrijdagavond 3 t/m zondagmiddag 5 juli met openingsvoorstellingen op donderdagavond 2 juli. In de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum (Beestenmarkt en Worpplantsoen) zijn ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen te zien. Op het programma staan gezelschappen uit Frankrijk, Chili, Spanje, Oostenrijk, Italië, België en Nederland. ‘Deventer Op Stelten’ heeft zich de afgelopen jaren sterk inhoudelijk kunnen ontwikkelen tot een internationaal erkend festival op het gebied van professioneel buitentheater. De toegang is gratis. Voor een enkele voorstelling zijn tickets nodig.

De ticketvoorstelling is Doctor Dapertutto van Theatro del Silencio (Frankrijk/Chili) en de tickets voor de vier voorstellingen zijn nu al via hun website te bestellen. Daarnaast is er ook nog een theatrale processie van dit gezelschap.
Er zijn meerdere grootschalige en bijzondere producties o.a. van Close Act (Ned), L’Homme debout (Fr) en een installatie met karton en muziek en live percussie op stelten.
Er is volop buitentheater en meerdere producties met jongeren en theater op binnenlocaties.

Alle info